O’Reilly registreerib Web 2.0 oma kaubamärgiks?

faks.jpg

Ei tea kas seda nüüd uskuda või mitte, aga tundub, et O’Reilly üritab terminit “Web 2.0” registreerida enda kaubamärgina. Tõsi ta on, et just O’Reilly käes see kunagi kasutusele tuli, aga taolist kaubamärgistamist igale oma lausutud sõnale võib küll juba veidi imelikuks pidada.

Palju on vaieldud, et mida antud termin üldse tähendab, et kas Web 2.0 tähendab, et nüüd on mingi uus versioon veebist või midagi muud. Üldarusaama järgi on see siiski pigem lihtsalt best-practices kogum ja sisupakkuja poolsest orientatsioonist loobumine kasutajapoolsele, kus kasutaja ise loobki selle sisu. Igatahes, üsna tuntud ongi mainitud Tim O’Reilly enda seletus, mida arvatavasti igaüks, keda vähegi Web 2.0 kui selline huvitab, lugenud on.

Sõna on juurdunud käibefraasina väga laialt ja selline kaubamärgi tagaajamine (kui see pole mingi väljamõeldis), on ikka väga tobe ja mingi loll kiusu ajamine.

Täpsemalt võib lugeda Ben Metcalfe ja Tom Raftery blogidest.