Swaptree – vahetusbörs

swaptree.jpg

Mõni aeg tagasi sai välja pakutud idee ehitada raamatuvahetuse süsteem, kus inimesed saaksid siis neti kaudu otsida endale huvipakkuvaid raamatuid. Tuleb välja, et idee polegi väga loll, kuna just sarnase projektiga on alustanud Ameerikas resideeruv, hetkel beta staatuses, Swaptree.

Swaptree haare on tuntuvalt laiem, lubades vahetada peale raamatute ka muid asju – dvd ja muusikaplaate, arvutimänge või mida iganes. Sisestad vaid nõutud ribakoodi või ISBN numbri pakendilt ja Swaptree täidab ise ülejäänud väljad.

Programm suudab koostada ka kuni neljast inimesest koosneva vahetusketi, mis peaks siis tõstma tõenäosust soovitud eset leida. Lubatakse tuhandeid pakkumisi. Ja seda kõike tasuta – ainus mille eest maksta tuleb, on postikulu asjade saatmiseks.

Selleks aga, et säärane süsteem tööle hakkaks on tarvis meeletut kasutajabaasi, kuid lehe autorite õnneks on Ameerika tuhande võimaluse maa ja just sinna on eelkõige too teenus – kuigi miks mitte ka mujale, internet ei tunne piire – suunatud. Kui swaptree tööle hakkab, siis võiks äkki enda versiooni ka ära teha.