Web2.0 ettevõtted eBays müügis

Tundub, et vaikselt hakkavad terad sõkaldest eralduma ehk et kõikidel web2.0 teenustel laias maailmas ei lähe niivõrd hästi, kui varem. Ma ei räägi siin suurtest nagu del.icio.us või flickr – nemad on enda rahastajad suurfirmade näol leidnud ja seega vihma käest pääsenud – vaid tähelepanu all on väiksed teenused, need mis pole suutnud suurfirmade huvi äratada. Sest fakt on, et vähemalt siiani on web2.0 maailmas kõige sissetoovamaks edumudeliks oma toote osaluse müük mõnele internetigigandile.

Osad läbikukkunud teenused on areenilt üldse kadunud, aga mõned vähestki elujõudu näidanud on hakanud end oksjonile panema. Ja ilmneb, et see polegi väga halb lähenemine -hiljuti suutis nimelt Kiko nimeline veebikalender eBays $50,000 alghinnaga müüa lõpuks end tervelt 258,100 dollari eest. Praegu on müügis juba järgmine leht – Huckabuck, web2.0 stiilis otsinguteenus (kes tahab oma pakkumist teha saab seda sooritada siin). Tundub aga et müük ei lähe eriti edukalt, hetkel on pakkumine $10,100 peal, aga miinimum pole veel saavutatud ning aega oksjoni lõpuni on üpris vähe.

Igatahes, paistab et web2.0 ideedegeneraatorid on leidnud järjekordse viisi, et kuidas oma mõtted rahaks teha. Kas selline lähenemine aga ka üldse elujõuline on, selle paljastab ainult aeg. Mina taolisesse plaani igatahes ei usu.

One thought on “Web2.0 ettevõtted eBays müügis”

Kommenteerimine on suletud.