IT Kolledži Uudishimupäev

Kuna minulgi on antud ürituses väike roll täita, siis panen siia üles uudise IT Kolledži kodulehelt

IT Kolledž ootab kolmapäeval, 21. märtsil Uudishimupäevale rekordiliselt palju noori, milleks annab alust eelmise aasta rekordiline vastuvõtt ja tänavune varasemast aktiivsem huvitundmine. Uudishimupäeval räägitakse noortele blogimisest, tutvustatakse kooli ja vaadatakse koos Ilmar Raagiga tema uut filmi “Klass”. Et kolledži neosaal ei mahuta korraga rohkem kui 160 noort, on kolledžil palve, et kõik uudishimupäevale tulla soovijad ennast eelnevalt registreeriksid.

“Seekordsele uudishimupäevale, mis on traditsiooniliselt meie kõrgkooli variant lahtiste uste päevadest, ootame varasemast rohkem noori ja on väike mure, et mitte kõik soovijad ei tarvitse ära mahtuda,” rääkis IT Kolledži rektor Kalle Tammemäe. “Just sellepärast palume noortel varakult ennast IT Kolledži kodulehel registreerida. Ruumikitsikusest saame üle tuleva aasta algul kui valmib uus õppehoone, praegu aga palume mõistvat suhtumist.”

IT Kolledži turundusjuhi Marje Meenovi sõnul oodatakse 21. märtsil toimuvale uudishimupäevale eelkõige õpilasi, kes ei ole veel otsustanud, et mis on see, mida nad siin elus teha tahaksid või mis on see eriala, mida nad õppima peaksid, et oma unistusi teostada.

Uudishimupäeva idee on rääkida ja näidata seda, mis on IT. “Ürituse populaarsus on tingitud sellest, et siin ei räägita programmeerimisest, administreerimisest, analüüsist jms keerulist juttu. Me räägime lihtsas keeles sellest, miks IT on põnev ja cool,” lisas Meenov.

Seekord räägivad Eesti blogikataloogi blog.tr.ee üks looja Andris Reinman ja tehnokratt ning ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa lihtsas keeles ajaveebidest ehk blogidest ja blogimisest.

Üllatusena avaneb kõigil uudishimupäevale tulnuil ainulaadne võimalus vaadata uut tõestisündinud lugudel põhinevat filmi ”Klass”. Filmi juhatab sisse autor Ilmar Raag, samuti saab teada, miks Ilmar Raag veebipäevikut peab. Kuna film on juba enne kinodes linastumist tekitanud vastakaid arvamusi, siis on peale filmi kõigil vaatajatel võimalus filmi autoriga oma mõtteid vahetada ja küsimusi esitada.

Päevakava
14.30 Andris Reinman, kes ei kujuta oma elu ette ilma blogimiseta
15.00 Henrik Roonemaa, kes ei taha ennast ära blogida
15.30 Ilmar Raag, kes peab blogi nimega “esilinastus on alati ees“ ja juhatab sisse filmi ”Klass”
15.45 Film ”Klass” (www.klassifilm.com) NB! Film on alla 12. aastastele mittesoovitav
17.20 arutelu filmi autori Ilmar Raagiga

Päevakava ja registreerimise kohta täpsemalt www.itcollege.ee/uudishimupaev.php

Uudishimupäev toimub 21. märtsil algusega kell 14.30 IT Kolledžis, Rävala pst 14, Tallinn.

IT Kolledž on Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse poolt 2000. aastal loodud mittetulunduslik rakenduslik erakõrgkool, mis annab rakenduslikku kõrgharidust IT süsteemide arendamise, IT süsteemide administreerimise, Infosüsteemide analüüsi ja Tehnosuhtluse erialadel. IT Kolledžis õpib üle 500 tudengi.

Lisainfo:
Marje Meenov
Eesti Infotehnoloogia Kolledž
Rävala pst 14
10143 Tallinn
Tel 6285 817
E-post: Marje.Meenov AT itcollege.ee