Blogide top 100

Nüüdsest on Blog.tr.ee-s nähtaval ka blogide top ehk siis 100 vaadatuma blogi nimekiri. Lingi top-i juurde leiad blog.tr.ee lehe alumisest otsast (link on muidu see).

Top kujutab endast viimase 3 kuu jooksul enim vaadatud blogide nimekirja. Tegelikult oli meil see üleval juba ammu, aga tollal oli kohe-kohe tulemas Ajaveeb 2007 konkurss ning me ei tahtnud et olemasolev tabel kedagi mõjutaks või tõenäolisi tulemusi reedaks.

Igatahes, nüüd siis on top ilusti nähtav siis siin.

12 thoughts on “Blogide top 100”

 1. Minu blogi klikid olen ma teinud ise. Olen kodune ja vaatan pidevalt, kas keegi on mu blogisse sisse kiiganud või kommentaari jätnud – ei ole kiiganud ja kommentaarikastid on tühjad.
  Tahtsin sellega öelda, et see TOP ei ole objektiivne. Kahjuks. 🙁

 2. Ma arvan, et see ei ole mitte kolme, vaid kahe kuu top. Mul on kirjas 61 postitust ja ma teen peaaegu iga päeva kohta ühe postituse, seega saab see olla kahe kuu TOP.

 3. toivo:
  mitte max. 100 postituse kohta, vaid keskmine. ma ei oska hetkel täpselt kõige suuremat numbrit välja tuua (momendil ei saa järgi vaadata ühesõnaga), aga esimesed on tugevalt üle tuhande kliki (mingi jõululuuletuste postitus vist oli, aga ma peast enam ei mäleta)

  ingrid:
  top on üsnagi objektiivne – tuleb lihtsalt arvestada et umbes 20% on veidi vähem adekvaatset ja 80% rohkem adekvaatset infot. see kui sina enda linke ise klikid, see ei tähenda et teised ka samamoodi käituvad ja seega nende positisoon peaks õige olema.

  sirje:
  ei saa samuti kontrollida, nii et ei saa kindlalt väita et 3 kuud oleks. aga niipalju kui ma mäletan, siis on tegu ikka 3 kuuga. nagu sa isegi ütled – kirjutad peaaegu iga päev (mitte kindlalt iga päev!) ühe postituse – see teebki ju kolme kuu peale siis umbes 61 postitust.

 4. Kindlasti ei ole tegu miski viimase kolme kuu TOPiga… mul näitab praegu 21-te postitust… maikuus oli mul neid 20, juunis juba 5… seega pole see isegi viimase kuu TOP… postituste arvu järgi saab see TOP alguse 9-st maist…

 5. Kirjutan harva rohkem või vähem kui kaks sissekannet ööpäevas. Mul on kindel süsteem, et üks sissekanne tuleb iga öö ja teine iga päeva kohta. Et kokku on minult registreeritud 120 sissekannet, siis on see järelikult umbes 60 päevase ajavahemiku kohta. Vahepeal toimusid nii ärevad sündmused, et psühholoogiliselt võib see aeg tõesti tegelikust pikem tunduda.

 6. Kysiks uuesti yle, kas teil on plaanis featuur mis v6imaldaks registreerunud kasutjaal endale mittemeeldivaid blogisid filtreerida? Lihtsalt filtrteeritute asemele t6useksid altpoolt uued. See ei tohiks ju nii keeruline olla, sest blogtree leht genereeritakse ju niikuinii dynaamiliselt.

 7. Küsimus tsensuuri kohta. Nimelt alates Laari mineviku tegemistest käsitlevast sissekandest, on mu blogi tsenseeritud. Vana blog.tr.ee/v2/ näitab, et postitus on loetavuselt esikümne piirimail, kuid “edetabelisse TOP25” kunagi ei jõua. Veelgi enam postitusele viitavad teiste blogide refereeringud on ilusasti esikümnes rääkimata TOP25 hulgas olemisest…

 8. Blog.tr.ee-s mingisugust sisulist tsensuuri pole, kuid “tsensuur” – kui nii võib öelda – on küll lugude pikkuste kohta. Nimelt selliseid postitusi, mille kohta meil on liiga vähe sisu (alla teatud hulga tähemärkide), me top-i ei kaasa, kuna lihtsalt poleks piisavalt tekstilist osa mida näidata. Tekstide sisud me võtame blogide RSS/Atom uudisvoogudest ning vaher.blogspot.com (http://vaher.blogspot.com/feeds/posts/default) puhul näidatakse uudisvoos täistekstide asemel vaid lühikest lõiku. Olemasolev tekst on pikkuse poolest täpselt piiri peal, mõned lood saavad vajalikust tähemärkide arvust üle, aga enamus mitte.

  Lahendus oleks hakata lubama uudisvoos täisteksti või siis vähemalt tõsta näidatavate tähemärkide arvu.

 9. Aitähh. Mulle meenub nüüd, et aasta algul toimus blogger.com üleminek uuele versioonile. Ajapuudusel seda kohe ei teinud ja ilmselt kuu aega enne mu blogi sunduslikku konvertimist (ei saanud muidu sisse enam) vanast uude muudeti ära ka uudisvood. Eks siis uurin ja muudan ära, 2 aasta eest blogima hakates polnud uudisvoogude sättimise võimalusi…

Kommenteerimine on suletud.