YEurope

Seoses sellega, et Viinis üritatakse luua kohalike aktivistide poolt YCombinator-i klooni, veetsin nädalavahetuse Austrias (ja miks ma polekski pidanud, kui lennupiletid kinni maksti 🙂 ). Pitchisime seal korraldajatele ühte uut ideed – mis sellest tuleb, pole veel teada, eks paista. Aga igatahes õnnestus luua kontakte paljude huvitavate inimestega.

Tiime oli kohale tulnud üle Euroopa, üks tuli isegi Ameerikast, Palo Altost. Ka Austria piraadipartei eestkõneleja oli oma ideega platsis – küllap jääb siis partei kõrvalt aega üle piisavalt.

Anyhoo, meil – kui Eestist pärit tegelastel – ei lastud oma asjadest üldse rääkida, kõik tahtsid teada vaid Skypest. Rääkisin näiteks pikalt ühele tšehhi tüübile mainitud ettevõttest – sedasama juttu, mida ma olin varemalt lugenud igasugustelt vastavatelt lehtedelt, techcrunchist jne – mina ju Skype asutajaid isiklikult ei tunne, sama hästi võiks see firma ekuadoris asuda -, ilmselt sedasama oli ka antud tüüp lugenud, kuid tundub, et minu suust kuulduna oli jutt usutavam. Nende arvates mina olingi ju Skype, ma olin ju Eestist – maalt kus pole kunagi tulnud midagi muud kui Skype. A made up country from dilbert comic strip.

Minu kõige Skype-lähedasem kogemus seisneb selles, et ma elasin varem TTÜ ühikas akadeemia teel, üsna Skype kontori lähedalt. Ja hea küll ma tunnen ka paari inimest Skypest, but in Estonia – who doesn’t.

Vähemalt on kergem seletada, et kust ma tulen. Skype on väga tänuväärselt vähemalt selles seltskonnas Eesti üsna suure lahmakana maailmakaardile viinud.

2 thoughts on “YEurope”

Kommenteerimine on suletud.