hansa.ee

Nüüd on siis lõpuks ometi välja tulnud kauaoodatud Hansapanga uus netipank – www.hansa.ee.

Kõik nagu imetore, lubatult on kokku toodud nii üldine pangainfo kui ka vajalikud pangatoimingud – enam ei pea minema hinnakirju teiselt domeenilt vaatama. Navigatsioon on toredasti kõik tootegruppide kaupa kokku viidud. Pole vaja PIN kalkulaatori ja ID kaardi puhul teada püsiparooli. Kasutatud on endise kuiva graafika asemel varje ja üleminekuid, konto väljavõttes on laekunud summad rohelised ja välja minevad punased. Lisaks veel palju häid muudatusi.

Täitsa imehea või mis?

Aga mis on tavainimese jaoks reaalselt muutunud? Peale facelifti ja domeenivahetuse suurt mitte midagi. Konto väljavõte töötab endiselt ainult viimase kahe aastanumbri kohta, tagantjärgi ei saa maksekorraldusest pdf kujul väljatrükki või digiallkirjastatud kinnitust (erinevalt siis näiteks SEB-ist, vt. pilti allpool) – vähemalt ma ei ole sellist võimalust leidnud. Samuti oli juhus, et seda kas mulle on mingeid pakkumisi tehtud, ei näe ma mitte loogiliselt võttes pakkumiste alt, vaid asjad tekivad iseensest ootel lepingute lahtrisse.

Muuga on, nagu on, aga kõige rohkem paistab inimestele meelehärmi valmistavat siiski see 2 aastane konto väljavõtte piirang. Avaldame siis väikese saladuse, et ka uue versiooniga pole back-endis suurt midagi muutunud, sest endiselt töötab aastapiirangust möödasaamise nipp (kasutamine ainult omal vastutusel, siin olev kirjeldus on puhtalt harivatel eesmärkidel, ei soovita kellelgi seda proovida):

Kui sul on hansapangas ees too vorm, kus tuleb valida konto väljavõtte detailid ehk siis aeg (kuna erinevalt SEB väljavõttest, kus saad määrata erinevaid filtreid, lubab hansa internetipank ainult perioodi ette anda), copy-pase brauseri URL-i reale järgmine rida ja vajuta Enterit (number 2003 asenda endale sobiva aastaga)

javascript:void(document.getElementById(‘mainForm’).period_begYear.innerHTML = ‘<option value=”Z”>Z</option>’.replace(/Z/g,’2003′));

Novot siis. Tõenäoliselt võetakse see võimalus varsti ära, aga niikaua kuni saab, vaadake siis omi vanu väljavõtteid 🙂

Aga on mõned asjad, milles hansapanga netipank on teinud väga tänuväärset tööd – nimelt legacy brauserite väljasöömine. Enamus Eesti inimesi on hansa internetipanga kliendid, aga see ilma javascripti toeta lihtsalt ei toimi – taha või mitte, aga ei toimi. Samuti nüüd uuele versioonile üle minnes on unustatud 800×600 ekraan, nii et inimesed, kes peaksid toda igivana resolutsiooni kasutama, peavad hakkama ka vaikselt uuema peale üle kolima. Respect selle eest (Y)

4 thoughts on “hansa.ee”

  1. No mis pagana respekti see ikka esile kutsub, et mobiilist panka ei pääse. Mini Operal on ju javascriptiga just nii, nagu on. Ja uuemal ajal kipub ka IE iga liigutuse peale lärmama.

    Õnneks pole mina Hansa klient, nii et selle pärast muretsema ei pea. 🙂

  2. Hansa on vanast ajast väga paindlik olnud nende erinevatesse valikutesse ja vormidesse suva andmete submittimise osas. Igasugu valikutes, kus olid arvulised dropdownid, on ikka saanud oma veidike suuremaid arve submittida. Kunagi kui veel püsiparooli pidi mingi x ise valitud korra järel muutma, sai sinna panna sellise kordade arvu, mis kunagi kätte ei jõudnud. Seega kellel on, pange siia veel Hanza.neti kohandamise nippe 🙂

  3. Püsiparooli maksimaalse kestvuse muutmine enam kahjuks ei toimi, annab veateate, kui see pole vahemikus 5-50, 5ste sammudega. Aga tolle konto väljavõtte aasta muutmise kohta veel märkuseks, et wordpress vahetab miskipärast vägisi jutumärgid ära ja seega tuleks seal asendada ‘ j ” märgid käsitsi õigete vastu. Ehk saaks ka postituses korda, aga ma praegu ei viitsi väga uurida.

Kommenteerimine on suletud.