FeedReader 3.0

Feedreader on tulnud välja uue versiooniga, mille järjekorranumbriks on seekord juba 3.0. Tuleb tunnistada, et saadaolevatest vabavara rss-lugejatest on tegu mu lemmikuga – eelmised versioonid rookisin ma arvutist üsna kähku välja, kuid toda uut, kolmandat, kasutan rahulolevalt juba beta-väljalasetest saadik.

Minu jaoks on veenvad argumendid asja lihtsus, silmale hea vaadatavus ning laiekraanile laptopile hästi sobiv kolmeks lõigatud vaade, kus vasakul ribas asuvad rss-vood, keskel pealkirjad ja paremas postituse sisu. Võimalikud on muidugi ka standarsemad vaated – või õigemini, ka see eelmine oli täiesti standardvaade, kuid siiani tänu kitsatele ekraanidele vähe kasutust leidnud – ehk siis meiliklientidest tuttav, kus pealkirjad asuvad postituse sisu kohal ning ka selline, kus pealkirju üldse ei näidata, aga neid viimaseid ma isiklikult ei kasuta.

Küll jõudsin ühe vea (või tänapäeva keeles- featuuri) täheldada, nimelt meilboksi moodi vaates ei saa vähemalt hiirega lohistades muuta pealkirjade paanide laiusi. Kuupäeva osa asub laia ekraani puhul kuskil lollakas kohas keskel ning kuidagi mõistlikumalt seda paigutada ei õnnestunud.

Lisandunud on ka igasugused mugavamad smartfeedid ja asjad, mida ma küll ei kasuta, kuna siiani pole mulle keegi selgeks suutnud teha, et mille jaoks need kasulikud peaksid olema – mulle tõesti ei jookse kokku kogu maailma rss-vood, mille hulgast nagu pime kana tera otsida tuleks. Mul on kirjas seal umbes paarkümmend blogi rss-i ja need olen ma suutnud siiani kõik niisama, ilma nutivoogudeta, läbi vaadata.

Lõpetuseks, postituste sisu näitamiskes kasutatakse endiselt IE komponenti – huvitav, millal tuleb aeg, kui kasutusel võetakse näiteks hoopis Gecko?

Feedreader 3.0

One thought on “FeedReader 3.0”

  1. Tõepoolest, võrreldes eelmise versiooniga, on tehtud suur hüpe paremuse poole. Vahtasin feedreaderi tagasi oma default rss-lugejaks. Vahepeal katsetasin teisi programme, aga ei leidnud sobivat. Uus feedreader on hea.

Kommenteerimine on suletud.